Rakennusautomaatiourakointi

Rakennusautomaatiojärjestelmä

Rakennusautomaatiojärjestelmän urakointi liittyy nykyään lähes kaikkeen rakentamiseen, saneeraukseen ja kiinteistön tilamuutoksiin.

Rakennusautomaatiojärjestelmä on ohjelmoitava sähköinen järjestelmä, jonka tehtävänä on huolehtia kiinteistön sisäilmaolosuhteista. Se ohjaa talotekniikan toimintaa, kuten lämmitys-, jäähdytys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä.

Automaatiojärjestelmään on mahdollista liittää muun muassa erilaisia mittauksia energian kulutuksesta, sillä voi ohjata valaistusta sekä seurata kaikkia toimintoja ja rakennusautomaation hälytyksiä erityisestä valvomo-ohjelmistosta.

Rakennusautomaatiourakointi toteutetaan automaatiosuunnittelijan tekemien suunnitelmien mukaan.

Rakennusautomaatiourakointi olemassa olevaan automaatiojärjestelmään

Rakennusautomaatiomuutosten tekeminen olemassa olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään on hieman erityyppistä, verrattuna täysin uuden automaatiojärjestelmän asennukseen.

Suositeltavaa olisi suorittaa nykyiseen järjestelmään rakennusautomaatiohuolto ja/tai tilata rakennusautomaatioasiantuntija tutkimaan ja korjaamaan tiedossa olevat viat nykyisestä automaatiojärjestelmästä ennen uusia lisäyksiä olemassa olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään.

Rakennusautomaatiojärjestelmä ja toimintakokeet

Rakennusautomaatiojärjestelmä tulee huolellisesti tarkistaa ohjelmoinnin ja käyttöönoton jälkeen, ensin rakennusautomaatiourakoitsijan toimesta itselleluovutustestauksella ja lopuksi toimintakokeessa, jossa mukana on ulkopuolinen tarkastaja.  

Rakennusautomaatiojärjestelmän ulkopuolisen tarkastajan olisi hyvä olla rakennusautomaatiojärjestelmien asiantuntija, jolloin toimintakokeessa saadaan hiottua vielä tarkemmin eri toiminnot vastaamaan asiakkaan tarpeita, ja rakennusautomaatiourakoitsija saa myös toisen valveutuneen hyväksynnän työlleen.

Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella, sähköpostilla toimisto@iocontrol.fi tai soittamalla numeroon +358 10 3193 300.

Tieto automaatiojärjestelmän merkistä on tärkeä tieto. Tarvittaessa osaamme pyytää yhteystyökupaaneitamme auttamaan, jos itsellämme ei ole kyseessä olevaan järjestelmään työkaluohjelmaa.
Mahdollisimman kattava ja yksityiskohtainen kuvaus tarjouspyynnön kohteenä olevasta työstä.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Tarjouspyynnön liitteet Max 2MB/liite ja Max 5 liitettä.